Wat doet die ; daar?

Kerstavond. Mijn lief, mijn schoonmama en ik zitten in de lokale bitterballenfeestzaal en luisteren naar het koor waarin mijn mama erg hoge noten weet te raken. Tot ik opzij kijk. Vanaf dat moment hoor ik niets meer. Ik ben afgeleid door de bijzonder brute aanval op de Nederlandse taal in het algemeen en het gebruik van leestekens in het bijzonder:

Vooral de ; fascineerde me. Dit leesteken, waar een professor op de VU ooit een hele les aan besteedde, spookte de rest van de avond door mijn hoofd.

Advertenties

Eén reactie

  1. Ik ken ‘m nog: ‘The Sexyness of the Semicolon’. Ik heb me altijd afgevraagd hoe je zó gefascineerd kan worden door een leesteken. Als ik het bewuste bordje zie, kan ik me er ineens wat bij voorstellen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s