Mijn ecologische voetafdruk

Sunrise

Duurzaamheid, eerlijke handel, milieu en mensenrechten vind ik belangrijke thema’s waaraan ik op mijn eigen, bescheiden wijze een bijdrage probeer te leveren. Ik liep stage bij Amnesty International en reken COS Limburg, Vereniging Mondiaal Beleid en Maastricht-LAB tot mijn klanten. Ik zie dagelijks hoe tientallen individuen, al dan niet geholpen door een grotere organisatie, zich inzetten voor anderen en daadwerkelijk verschil maken.

Ik koop fairtrade koffie en fairtrade chocola. Ik laat plofkippen zo veel mogelijk links liggen. In mijn tuintje probeer ik luizen weg te jagen met lieveheersbeestjes in plaats van met bestrijdingsmiddelen. Ik doe mijn bankzaken bij een ‘verantwoorde’ bank. Ik bestel mijn kleding zo veel mogelijk op een website waar enkel ‘verantwoorde’ kleding wordt aangeboden. En af en toe doe ik vrijwilligerswerk voor Stichting Sunrise, een stichting die zich inzet voor onder andere drinkwater-, sport-, en onderwijsprojecten op de Molukken.

Mijn ecologische voetafdruk zou nog vele malen kleiner kunnen, door korter te douchen, of door minder vlees te eten, maar pogingen hiertoe zijn tot nu toe mislukt. Lekker tuttelen onder een gloeiendhete douche behoort tot mijn favoriete bezigheden en ik kan enorm genieten van een goed gebakken stukje vlees.

Gelukkig heb ik geleerd dat alle beetjes helpen. Van de uitdrukking ‘een druppel op een gloeiende plaat’, heb ik nog nooit gehoord 😉

bevrijdingsfestival 2014

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s